İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Cahit Polat Pandemi Çağrı Merkezimizde Günde Ortalama 600 Çağrıya Yanıt Veriyoruz Dedi
02 Kasım 2020

İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Cahit POLAT, Covid- 19 salgını tedbirleri kapsamında müdürlüğümüz bünyesinde hizmete sunulan 'Pandemi Çağrı Merkezi'nin işlevine yönelik yaptığı basın açıklamasında günde ortalama 500 ila 600 çağrıya yanıt verdiklerini söyledi.

İl Sağlık Müdürlüğümüz Sosyal Tesisleri içerisinde iki ayrı yerde düzenlenen ve toplamda 75 personelin görev yaptığı Pandemi Çağrı Merkezi,  7/24 esasına göre hizmet vermektedir.

0 424 606 27 90 No ‘lu telefon hattı üzerinde çağrı alan Pandemi Çağrı Merkezi hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Cahit POLAT, yaptığı açıklamada “ Bir çağrı merkezimizde günde 4 kişi çalışmakta ve Covid-19 pozitif olan vakaları aramaktayız. Yine yan tarafında vatandaşların çağrılarına karşılık veren 12 kişilik bir ekibimiz bulunmaktadır. 7/24 saat esasına göre hizmet veren her iki merkezimizde toplamda 75 kişi çalışmaktadır. Pandemi  Çağrı Merkezimizde çağrı karşılayan 12 kişilik ekibimizin tamamı sağlık personelimizden oluşmaktadır. Yine Covid-19 testi pozitif olan hastalarımızı arayan çağrı merkezimizde de öğretmen arkadaşlarımızdan oluşan bir merkez kurduk. Bu noktada başta sayın valimize çok teşekkür ediyorum. Bize, 40  öğretmen, 24 memur, 27 şoför ve 47 adet araç  görevlendirmiştir.  Bu da bizim filyasyon sürelerimizi oldukça düşürdü ve hastalarımıza ulaşmamızı çok rahatlattı" ifadelerini kullandı.

Pandemi Çağrı Merkezimizin işlevi ve amacına dair bilgiler paylaşan Prof. Dr. POLAT " Görevli arkadaşlarımız Covid-19 pozitif olan vatandaşlarımızı 1'inci, 3'üncü, 7'nci ve 10'uncu günlerde periyodik olarak aramaktadırlar. Onların durumları ve hastalıklarının seyri hakkında bilgi almaktadırlar. Eğer bunların durumlarında veya semptomlarında bir artma olduğu zaman yine bizim 12 kişiden oluşan doktorlu ekibimizi hemen bu hastalarımızın evlerine yönlendiriyoruz. Arkadaşlar orada muayenelerini yapıyorlar. Eğer evde halledilecekse, orada tedavisi düzenleniyor veya devam ediliyor. Ama durumu biraz daha ağırsa ve hastanede tedavisi daha uygun olacaksa ambulansla ile hastaneye götürüyoruz. Yine diğer tarafta 12 adet çağrı karşılayıcı merkezimizde yine Covid-19 pozitif veya temaslı olan veya herhangi bir vatandaşımız günün istediği saatinde Covid-19 ile ilgili kafasında oluşan sorulara yanıt almak için arayabilir" şeklinde konuştu.

Günlük gerçekleştirilen çağrılar hakkında da veri paylaşan İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Cahit POLAT” Çağrı karşıladığımız merkezimizde günlük ortalama 500 – 600  çağrı almaktayız. Bizim vatandaşı aradığımız da günde yaklaşık 300 civarında  aramamız mevcut. Gelen çağrılar genelde pozitif hastalarımızın "ilacım gelmedi, ilacımı nasıl kullanacağım, semptomlarım arttı, benim izolasyon sürem ne zaman bitiyor" şeklinde olurken, yine bazı kamu çalışanlarından da kurumları tarafından  rapor istenmektedir. Rapor almak isteyenler bizi aradıklarında kesinlikle evden çıkmamalarını söylüyoruz. Rapora ihtiyacı olanlar da bizi arıyorlar biz gerekli hastanelerle bağlantıya geçtikten sonra doktor raporunu yazıyor ve e nabız’dan da bu raporlarını almaktadırlar. Şunu özetle söylemek istiyorum, Covid-19 ile ilgili vatandaşlarımızın aklına takılan her ne konu olursa olsun 7/24 saat 0424 606 2790 çağrı merkezimizi arayarak bu bilgileri istedikleri saatte alabilirler. Bu sürecin sadece bizimle değil de vatandaşla birlikte başarılacak bir süreç olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Zaten pozitif ve temaslı vakaların evde kalmaları kanuni bir zorunluluk. Bunlar eğer bu izolasyonu ihlal ederlerse hem idari hem de hukuki işlemler yapılmakta ve onlar için ayrılan yurtlarda ağırlamak zorunda kalıyoruz. Sağlık Bakanımız pandemi sürece ve günlük vaka sayılarını her gün basın ve sosyal medya hesapları aracılığıyla şeffaf bir şekilde açıklamaktadır. Burada vatandaşlarımızı tekrar çağrıda bulunarak, maske, sosyal mesafe ve hijyene dikkat etmeye davet ediyorum. Bu kuralara uyulduğunda vaka sayılarımız azalacaktır” dedi.21.10.2020

YAZILI BASIN       :