İl Sağlık Müdürlüğümüz Tarafından Lejyoner Hastalığı Konulu Eğitim Programı Düzenlendi
20 Haziran 2019

İl Sağlık Müdürlüğümüzce daha çok seyahat ilişkili ve hastane kaynaklı vakalarla ortaya çıkan Lejyoner hastalığına karşı tedbirli olmak ve toplumsal farkındalık oluşturmak üzere eğitim düzenlendi.

Müdürlüğümüz,  Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı’na bağlı Bulaşıcı Hastalıklar ve Çevre Sağlığı Birimleri tarafından düzenlenen eğitime; Halk Sağlığı Başkanımız Uzm. Dr. Ali ATAR, Birim Sorumlusu Uzm. Dr. Tuba KURT AYDIN, yataklı hizmet sunan tüm hastaneler, konaklama hizmeti sunan özel ve resmi kurumların tesis sorumluları, müdürlüğümüze bağlı ilgili birim sorumluları ve çalışanlarımız katıldı.

13.05.2015 tarih ve 29354 sayılı Lejyoner Hastalığı Kontrol Usul ve Esaslarını düzenleyen Yönetmelik kapsamında Müdürlüğümüz Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitim toplantısı 18-19-20 Haziran 2019 tarihleri arasında olmak üzere  3 gün devam edecek ve eğitim sonunda  katılımcılara belge verilecektir.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcımız Uzm. Dr. Ali ATAR’ın açılış konuşması ve ilgili birim sorumlularımızın sunumları ile başlayan eğitim toplantısında katılımcılara konaklama hizmeti verilen kurumlarda Lejyoner Hastalığına karşı hazırlıklı olmak, hastalıktan korunma, mücadele yöntemleri ve alınacak önlemlerin yasal çerçeve içerisinde gerçekleştirilmesi üzerine çeşitli bilgiler verildi.

Turist sağlığı açısından önemli tehditlerden biri olarak değerlendirilen Lejyoner hastalığı, ülkemizde bildirimi zorunlu bulaşıcı hastalıklar arasında olup,  hastalığın kontrolü amacı ile “Lejyoner Hastalığı Kontrol Programı” yürütülmektedir. Ülkemizde toplum kaynaklı Lejyoner Hastalığı daha çok seyahat ilişkili vakalar olarak ortaya çıkmakla birlikte hastane kaynaklı vakalar da bildirilmektedir.

• 229204,6jpg.png.jpg