Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanemiz ‘99’dan 100.Yıla’ isimli program düzenledi..
22 Nisan 2024

Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanemiz tarafından “99’dan 100. Yıla “ konulu program Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleşti.Programa Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer TORAMAN ve değerli eşi, Belediye Başkan Vekili Nazif BİLGİNOĞLU, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kaya Gürgöze, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat ve il protokolü ile sendika temsilcileri katıldı. Gece Şehitler Haftası münasebetiyle Saygı Duruşu ve eşliğinde İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Hilal Kaya, hastane hakkında bilgiler vererek: “Elazığ Ruh sağlığı ve hastalıkları hastanesi Türkiye’de bu alanda bölge hastanesi olarak hizmet veren kuruluşlardan birisi olarak dikkat çekmektedir. Hastanemiz 450 yatak kapasitesi, AMATEM, ÇAMATEM, toplum ruh sağlığı merkezi, korumalı evler, cezaevi semt polikliniği gibi çeşitli birimleriyle öne çıkmaktadır.” dedi. Ardından açıklamalarda bulunan Vali Ömer TORAMAN ‘’Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastane’nin marka olmuş bir hastane olduğunun altını çizen Elazığ Vali Ömer Toraman, hastanenin sadece Elazığ’a değil bütün bölgeye hizmet verdiğini kaydetti’’.Program plaket taktiminin ardından Elazığ Halk oyunları gösterisi ve Hastanemiz korosunun müzik dinletisi ile sona erdi.

f
s