14 Eylül 2018

Tarihçe;

Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Türkiye’de ruh sağlığı alanında bölge hastanesi olarak hizmet veren büyük dal hastanesinden biridir. 1925 yılında Dr. Refik Saydam’ın talebi ve Atatürk’ün imzası ile Dr. Ahmet Şükrü EMED tarafından Elazığ Emrazı Akliye ve Asabiye Hastanesi ismiyle kurulmuştur. Halen 488 yatak kapasitesi, AMATEM, ÇEMATEM, TRSM, Korumalı Evler gibi spesifik birimleriyle 18 ile hizmet vererek bölgenin ruh sağlığı alanında önemli bir ihtiyacını karşılamaktadır.

Hastanemiz Kuruluş Dönemi

İlk Tapu Belgelerimiz ve Hastanemizin En Eski Çalışanları

Hastanemizin İlk Tapusunun o zamanki Türkiye Büyük Millet Meclisi kararı ve bu kararın Türkçe Çevirisi ile Hastanemizin
ilk çalışan kendilerini minnetle ve rahmetle andığımız personellerimiz.